Thalloderma Shop
02/28/17 05:33
(http://www.klassa.bg/)

Скандал между протестърите от „Да(й), България“

 Протестърите, които гравитират около партията „Да(й), България“, оглавявана от грантаджията Христо Иванов, се изпокараха помежду си. С наближаването на вота на 26 март и без това нищожната подкрепа за коалицията на олигарха Иво Прокопиев започна да пада катастрофално, а доскорошни нейни симпатизанти бяха заклеймени като врагове от хората на Иванов и то само заради критиките си по адрес на управлението на новоизлюпената формация. Обект на критиките се оказва дори едно от протежетата на Прокопиев и Саша Безуханова – Иво Мирчев, който е водач на листата на „Да(й), България“ в Добрич.

Вместо да намери общ език по ключови въпроси, Мирчев атакува симпатизантите и ги нарича иронично “морални ментори”, съобщи „Блиц“. “Другарският съд от морални ментори кога най-после ще излезе с решение?”, е написал Мирчев във „Фейсбук“.

Гневната реакция на Мирчев е срещу няколко поста, сред които тези на Димитър Вучев, Манол Глишев и Асен Генов, които откровено си казват, че няма да гласуват за „Да(й), България“. Според Вучев голяма част от създателите на тази партия са деца на бившата комунистическа номенклатура. Самият Мирчев бил син на първия секретар на БСП в Крушарци.

Генов от „Протестна мрежа“, който вече е на нож с кадруващата в „Да(й) България“ доскорошна своя съратничка Антоанета Цонева, пък е написал, че е неморално да предлагаш и съзнателно да защитаваш политики, прикривайки истината за тяхната неприемливост. „Аргументът "Ти не си ми морален съдник", ползван като защита срещу чисто политическа критика, е невалиден“, пише Генов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване