Thalloderma Shop
03/02/17 05:51
(http://www.klassa.bg/)

8 от 10 чуждени ходят на исторически обекти

 Над 80% от чужденците, които идват у нас посещават културно исторически обекти или места, свързани с културните традиции и символи на България . Това съобщи служебният министър на туризма Стела Балтова, която имаше открит урок в столичната гимназия по туризъм. Тя посочи още, че повече от 90 на сто японците, които посещават България идват специално за фестивала на розата. И уточни, че те са в страната между от 15 май и 15 юни, като участват в празниците на розата в Карлово и Казанлък. Тя припомни още,че България е на трето място в Европа по наличието на артефакти, след Италия и Гърция.

Мартеницата е станала емблематична за България - символ на традициите и културата ни и е търсена от туристите, заяви още Балтова. По думите й те са търсен сувенир от чужденците, за това вече на много места се продават целогодишно.

Макети на 14 обекта, които са защитени от ЮНЕСКО ще бъдат включени в първия културно-исторически парк на открито, каза още министърът. И обясни, че за да се реализира ще са нужни доста средства, за това започна и дарителска кампания. Балтова коментира, че няма точен срок за изработването на макетите, които ще се поставят в парка, като поясни, че някои от тях вече са готови.

 

monitor.bg

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване