Thalloderma Shop
03/02/17 06:02
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ зове Радев да не подписва указа за новия началник на отбраната

 Президентът Румен Радев да не подписва указа за назначаване на ген.-майор Андрей Боцев за нов началник на отбраната. Това призова Валентин Радев от ГЕРБ, който бе зам.-председател на Комисията по отбрана в 43-тото НС във връзка с предложението на МС да назначи ген. Боцев на мястото на досегашния изпълняващ длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. Според него при всички случаи промяната на най-висшия военен е съгласувана предварително с държавния глава, но въпреки това поиска от него да спре „тази безумна смяна, за да не се стресират въоръжените сили”. „В МО в момента се връщат хората на Орешарски, БСП влиза през задния вход”, категоричен бе Радев. По думите му тече крайна партизация в ръководството на армията като се посяга с „калните обувки”. Той заподозря, че спешната смяна се прави във връзка с изявлението на Ефтимов, че никоя държава не е искала пари за съвместната охрана на небето ни, въпреки че тезата на президента и на служебния министър Стефан Янев бе друга.
По-рано през деня самият Янев пък коментира, че всъщност не правели смяна на началника на отбраната. По думите му с назначаването на титуляр на поста служебното правителство целяло да съкрати срока, при който армията ще се ръководи от временно изпълняващ длъжността. „Това положение не е много добре работещо нито във вътрешен план по отношение на военните структури, нито в международен план. Мисля, че е точно в правомощията на кабинета, служебен и неполитически ангажиран, да направи това, което е в интерес на Българската армия. Критериите са много: професионализъм, военна кариера и опит“, обясни Янев. Според него това решение е в интерес на българската армия и уточни, че е избирал между седем кандидати.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване