Thalloderma Shop
03/03/17 18:07
(http://www.klassa.bg/)

К.Нинова: Ако стана премиер, ще наложа вето на санкциите срещу Русия!

 „Ще провеждам дебата с Борисов задочно оттук нататък. От всяка точка на България, в която се намирам, ще заявявам своята позиция и ще чакам отговор”, каза вчера Корнелия Нинова по повод несъстоялия се тв дебат с лидера на ГЕРБ Борисов, цитирана от пресцентъра на БСП.
Корнелия Нинова задава първи въпрос към Борисов: "Ако БСП спечели изборите и бъда министър-председател, отивам в Брюксел и заявявам:„Господа, следващия път, когато подложите на гласуване санкциите срещу Русия, България ще наложи вето”. Чакам ви г-н Борисов, да изразите вашата теза по този въпрос.“
Снощи на профила й във Фейсбук се появи и постер с изявлението й по повод санкциите. Това предизвика бурна дисуксия в социалните мрежи, както и недоумение от специалистите по процедурите в Европейския съвет, които напомниха, че решенията в него се вземат с квалифицирано мнозинство. Досега санкциите срещу Русия, наложени заради анексията на Крим през 2014 г., са гласувани единодушно от 28-те членки на ЕС.


„Когато дойде госпожа Нинова, питайте я за договорите, които са сключени с американските централи и ЕРП-та, и как се взимаха пари от джоба на българския данъкоплатец. Дадохме пари за КТБ, за централите, за АЕЦ „Белене“. 6 млрд. и 200 млн. лв. сме платили“, посочи бившият премиер. Слава на президента Путин. Чак на него му стана смешно, когато му се обадих. Викам му: „Моля те, православни християни сме, не ни взимай 90 милиона лихва“. И той ни ги опрости. Сметнете какви неща щяхме да направим тук в Северозапада с тези 6 млрд. и 200 млн. лв“. Това заяви снощи бившият премиер Бойко Борисов на среща със симпатизантите на ГЕРБ във Враца, цитиран от Труд.

„Всичко това, което целево се даде на Враца, са пари на българския данъкоплатец и пари от бандити. Дори и сегашният служебен премиер Герджиков каза благодарение на предишното правителство ще дадем бонуси за Великден. 860 мил. лв. беше излишъкът през януари, сега ще е по-малко, ако не се върнем по-скоро на власт. Но ние никога не сме се борили за властта като самоцел. И след като доверието към нас се разклати, аз смятам, че това е морален акт. Ние властта не я взимаме, на нас ни я дават хората. И ние я връщаме, ако усетим, че нещо не е наред“ каза още Борисов. „Както Маги Халваджиян каза преди няколко дни, аз съм като китайска капка, само трябва да ме насочат към правилното място и започва да капе и нещата ще станат“, каза още Борисов.



Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване