Thalloderma Shop
03/04/17 18:14
(http://www.klassa.bg/)

Годишните винетки изчезнаха от софийските бензиностанции

 Годишните винетки изчезнаха от бензиностанциите в София по празниците, видя репортер на "Сега". 
В обекти на всички търговци на гориво продавачите отговарят наизуст: "Преди малко продадохме последната", и обясняват, че ще има чак другата седмица. Очевидно е, че целта е пътуващите да си купуват месечни и седмични винетки - така ще трябва да плащат повече, тъй като след това вероятно ще им се наложи пак да си купуват годишен стикер. 
Номерът не се случва за първи път. В разгара на летния сезон миналата година по същия начин изчезнаха месечните винетки. Така пътуващите бяха принудени да си купуват седмични или годишни и им излизаше по-скъпо. 
От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) тогава твърдяха, че не знаят за проблема и се оправдаваха с бензиностанциите, които не били подали навреме заявки. След като обаче е известно предварително, че по време на празници има масови пътувания извън столицата, е елементарно да се провери дали са осигурени достатъчно стикери за шофьорите, които плащат скъпо и прескъпо, за да карат в дупките. 
Създаването на изкуствен дефицит е много удобно, за да се пълни бюджетът. Още повече, че няма и на кого да подадеш сигнал за липсващи винетки, защото отговорността е размита между много звена. Очевидно е, че става дума за мафиотска договорка, която цели да ощетява шофьорите.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване