Thalloderma Shop
03/04/17 18:22
(http://www.klassa.bg/)

"Левски" обърна "ЦСКА-София" за победа с 2:1

 „Левски” победи „ЦСКА-София” с 2:1 пред около 20 000 зрители на националния стадион "Васил Левски" в мач от 23-ия кръг на Първа футболна лига. Тимът на треньора Николай Митов направи пълен обрат, след като изоставаше до 70-ата минута с 0:1.

След този успех „Левски” увеличи на 6 т. аванса си пред „ЦСКА-София” в класирането. „Сините” са втори с 48, а съперникът им – трети с 42. Води шампионът „Лудогорец” с 57 и мач по-малко.

„ЦСКА-София”, който бе символичен гост в срещата, откри още в 5-ата минута. Тогава Арсенио Нунеш овладя топката пред наказателното поле, финтира защитника на „сините” Роман Прохазка и с хубав изстрел не остави шансове на младия 20-годишен вратар Николай Кръстев. 

Гол на "Левски" бе отменен в 28-ата минута - Давид Яблонски вкара топката в мрежата зад вратаря Георги Китанов, но Адениджи, който му подаде, бе в положение на засада.

В 70-ата минута обаче Яблонски изработи дузпа, след като финтира вратаря Китанов и той го спъна в наказателното поле. Прохазка вкара от 11 метра и изравни, а това бе първи гол във вратата на ЦСКА след 7 мача и общо над 630 минути „суха мрежа” в двубои от Първа лига. 

В 78-ата мин. „Левски” направи пълен обрат. Чехът Яблонски реализира, засичайки топката с глава след центриране на Мехди Бурабиа от пряк свободен удар отляво на наказателното поле. 

До края на мача Николай Кръстев спаси две чисти положения за гол на противника и запази аванса на „Левски”. 

По-рано днес „Дунав” победи като гост „Монтана” с 2:1 и направи голяма крачка към осигуряването на място сред първите 6 отбора, които ще играят в плейофите след първите 26 кръга от първенството. Русенският тим има 35 т. и временно зае 4-ото място. Също с 35 е и „Черно море”, който ще гостува утре от 15:00 ч. на „Верея”.

Останалите мачове от кръга са: „Локо” (Пд) – „Локо” (ГО) – днес от 17:30, „Славия” – „Нефтохимик” – утре от 12:30 ч., „Лудогорец” – „Пирин” – утре от 17:30, и „Ботев” - „Берое” – в понеделник от 17:30 ч.



segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване