Thalloderma Shop
03/07/17 06:07
(http://www.klassa.bg/)

Jaguar F-Pace спринтира на диета

 

Британските спортни седани XF и XE стават по-динамични и икономични

През последните две години гамата на Jaguar беше тотално обновена, като към големия и луксозен флагман XJ се присъединиха и спортните седани XF и XE, както и първият всъдеход F-Pace. Сега последните три модела – XF, XE и F-Pace получават нови двигатели, с които британските „хищници” спринтират по-бързо, но харчат по-малко гориво. Освен това и трите модела получават и нови функции за удобство и безопасност, които предлагат още по-големи възможности за персонализация. За новата моделна година спортните седани Jaguar XF и XE, както и всъдеходът F-Pace ще се задвижват от два изцяло нови 4-цилиндрови бензинови двигателя Ingenium и един  мощен турбодизелов мотор с 240 к.с. Новите 2,0-литрови 4-цилиндрови бензинови двигатели Ingenium за седаните XE и XF са мощност 200 к.с. и носят обозначението 20t. По-мощният бензинов турбомотор с 250 к.с. носи емблемата 25t.

 

 

Дизеловата гама е разширена с въвеждането на 2,0-литровия 4-цилиндров двигател Ingenium с двоен турбокомпресор, който развива максимална мощност от 240 к.с. и въртящ момент от 500 Нм. Този усъвършенстван двигател има подобрени бутала, колянов вал и горивни инжектори и е първият 4-цилиндров двигател на Jaguar, който използва двоен турбокомпресор. Последователната конфигурация увеличава мощността при високи обороти на двигателя и същевременно подобрява реакциите при ниските обороти. Моделите Jaguar F-Pace, XF и XE, оборудвани с новия дизелов двигател, носят обозначението 25d. Двигателите Ingenium на Jaguar имат технологиите да осигуряват оптимална динамика, икономичност и финес, и същевременно да отговарят на най-строгите световни регламенти по отношение на емисиите на СО2.

 

 

Спортните седани Jaguar XF и XE от новата моделна година предоставят на клиентите по-големи възможности за персонализация на изживяването им при шофиране, благодарение на функцията за програмиране на динамиката, която се предлага като самостоятелна характеристика. Системата позволява на водачите да настроят автомобила според личните си предпочитания, като изберат настройки за двигателя, скоростната кутия и волана при стандартно шофиране в режим Normal или при динамично шофиране в режим Dynamic. Избраната комбинация се активира чрез избиране на режим Dynamic с помощта на бутона с карирания флаг на централната конзола. Функцията „Адаптивна динамика” осигурява най-високите нива на динамична персонализация, като позволява на водачите да персонализират настройките на окачването освен тези за двигателя, скоростната кутия и волана.

 

 

Наред с предоставянето на по-високи нива на комфорт и удобство, и при трите модела са увеличени възможностите за избор на клиентите. Регулируемите предни седалки при моделите F-Pace и XF са усъвършенствани с добавянето на подглавници със странични опори. Новите седалки включват електрическо регулиране на височината и ръчно регулиране на страничната опора. Технологията Dual View е въведена и в трите модела, позволявайки на водача и пътника отпред да гледат различно съдържание от информационно-развлекателната система на централния 10-инчов сензорен екран. Интелигентната технология InControl се предлага в комбинация с Touch Pro и позволява на водача да следва инструкциите на сателитната навигация, докато пътникът отпред използва същия екран за да гледа телевизия.

 

 

Обновена цветова палитра и за трите модела уеднаквява имената на нюансите за цялата гама на Jaguar, опростявайки процедурата за поръчване от клиента. Британците от Jaguar се гордеят с безопасността на своите автомобили и трите модела - F-Pace, XF и XE включват редица нови технологии. На борда има системата от четири пространствени камери, която предупреждава за пресичащ отпред трафик и подпомага водача, когато видимостта отпред е ограничена.

 

 

При маневриране с ниска скорост, системата помага на водача да позиционира колата, като осигурява визуално изображение на автомобила, насложено с проекции на колелата, показвайки подравняването на волана. При моделите XE и XF асистентът за мъртвата точка на видимост използва системата за предупреждение за сблъсък заедно със системата за електрическо сервоусилване на волана и ако засече кола, приближаваща при смяна на лентите, ще приложи лек натиск върху волана, за да остане автомобилът в своята лента.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване