Thalloderma Shop
03/08/17 12:01
(http://www.klassa.bg/)

Турция се готви да даде отпор на американците в борбата за северната част на Сирия

 Командването на турските военноморски сили е изпратило допълнителни специални части в Сирия, които да се включат в операцията „Щита на Ефрат“, пише вестник „Известия“, цитиран от Фокус. Но това било само част от усилията за увеличаване на турския контингент в района на Манбидж. Според експерти в скоро време около този сирийски град ще се разиграе сериозна политико-дипломатическа борба. 
„Поради вътрешнополитически причини президентът Реджеп Ердоган трябва да покаже на турската публика успехи в борбата със сирийските кюрди. Но САЩ и Русия ясно дадоха да се разбере, че няма да му позволят да поеме контрола над Манбидж. Такова поведение от съюзници, особено от страна на САЩ, е удар в гърба за Анкара“, заяви директорът на Центъра за стратегическа конюнктура Иван Коновалов. 
Той смята, че бъдещето на северната част на Сирия сега ще стане предмет на много сериозен политически търг и в тези условия увеличаването на турските войски там е напълно логичен ход.
 
segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване