Thalloderma Shop
03/09/17 17:44
(http://www.klassa.bg/)

"Брайтбарт": И в България се надигат срещу Сорос

 Отрицателното отношение срещу глобалната мрежа на Джордж Сорос нараства и в редица европейски държави като България, Румъния, Полша и Словакия, съобщи информационният сайт "Брайтбарт, позовавайки се на "Политико".
Агенция БГНЕС припомня, че Стивън Банън, който е постоянен член на Съвета за национална сигурност при президента на САЩ и бивш двигател на крайнодесния сайт "Брайтбарт", е и главен стратег на Тръмп.
Разследване на "Брайтбарт" за дейността на глобалната мрежа, водена от Джордж Сорос, доведе до засилване на негативната атмосфера, с която се сблъсква милиардерът в Европа, констатира в. "Политико". Изданието съобщава, че предстоящото минимизиране от страна на Унгария на влиянието на Фондация "Отворено общество" на Сорос и на други финансирани от чужбина неправителствени организации (НПО) "привидно е предизвикано от победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ и възхода на десницата във Вашингтон". "Политико" съобщи, че "Брайтбарт" отдавна се е прицелила в Сорос, обвинявайки го в опитите му за премахване на границите в Европа, задълбочаване на мигрантската криза и финансиране на противниците на Тръмп. Усилията на привържениците на Тръмп вече дават резултати, констатира изданието: две писма, едното подписано от сенатора републиканец Майк Лий, другото от шестима от камарата на представителите, бяха изпратени до американското посолство в Македония в средата на януари, отправяйки запитвания за финансирани от САЩ проекти на "Отворено общество" в Македония.
 
Агенция "Брайтбарт"публикува редица материали, доказващи финансирането от Сорос на групи, настояващи за отворени граници в Европа и по света, като се обръща специално внимание на мигрантската криза, използвана за постигане на политически цели.
 
На фона на събитията, свързани със ставащото в Македония и действията на Будапеща срещу "Отворено общество", от "Брайтбарт" допълват, че и в редица други европейски държави като България, Румъния, Полша и Словакия нарастват отрицателното мнение към глобалната мрежа на Сорос.
 
segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване