Thalloderma Shop
03/09/17 08:38
(http://www.klassa.bg/)

Очакваме 40% повече германски туристи лятото

 Очакваме между 30 и 40% повече германски туристи това лято спрямо миналото. Това предвиждат експерти от туристическия бранш, които участват в традиционното туристическо изложение ITB Берлин.

Гостите от Германия могат да разширят досегашната си представа за България като предимно морска лятна дестинация и да я преоткрият като древна държава с богата история, красива природа, предлагаща разнообразни алтернативни форми на туризъм. Все по-голяма популярност сред немските туристи добиват опознавателните маршрути, съобщиха от Министерството на туризма.

По време на изложението страната ни се представя с национален щанд от 400 кв. м, организиран от Министерството на туризма. На него се правят дегустации на вина, плетат се мартеници, които се връзват на посетителите. Новост е представянето на България с очила за виртуална реалност, с които могат да се видят атрактивни туристически забележителности.

Министерството на туризма рекламира и родните дванадесет EDEN дестинации - Белоградчик, Луковит, Враца, Силистра, Каварна, Природен парк „Странджа“, Кърджали, Казанлък, Белица, Сандански, Сапарева баня и Кюстендил. Присъствието на ЕДЕН-дестинациите на изложението е допълнителна възможност с тях да се запознаят както потенциалните туристи, така и туроператори.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване