Thalloderma Shop
03/10/17 16:32
(http://www.klassa.bg/)

Герджиков: Не бива да допускаме скъсване на дипломатическите отношения с Турция

 Има известно напрежение между България и Турция, заяви в Русе служебният премиер Огнян Герджиков по повод предизборния клип на ДОСТ с участието на турския посланик Гьокче. Премиерът коментира, че подобни опити за несъвсем коректно отношение в предизборния период не са добри, предаде БГНЕС .
„Силно се надявам да не се стига до крайни мерки като скъсване на дипломатически отношения, това не можем и не бива да допускаме, две съседни страни“, каза още Герджиков.
По отношение на подготовката на изборите той е на мнение, че тя върви много системно и има създадена много силна организация. Има обаче и сигнали за купуване на гласове. „Първите сигнали дойдоха от Северозападна България, вземат се мерки. Също така в Югоизточна България има такива сигнали, превантивна дейност се провежда много сериозна. Всичките структури са мобилизирани, включително ДАНС и другите силови ведомства, тъй като трябва да се покаже решимост за борба с това изключително грозно явление – българи да си продават гласовете за пари. Това е нещо, което е недопустимо за една европейска държава“, бе категоричен премиерът.
На въпрос има ли политически смени в институциите, Герджиков отрече. „Ние не сме политическо правителство. Но там, където заварваме недобри неща, там се мъчим да намерим по-добрите кадрови решения, още повече, че никой не е абониран за директорски постове“, каза още той.
В Русе премиерът имаше среща с кметове от региона във връзка с подготовката на изборите, както и среща с ръководството на Русенския университет, който предстои да открие филиал във Видин.


segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване