Thalloderma Shop
03/10/17 07:04
(http://www.klassa.bg/)

Търговията с компютри нагоре с 24%

 Оборотите в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника бележат ръст от 24% през първия месец на годината спрямо миналия януари. Това показват предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ).

През януари 2017 г. оборотът в търговията на дребно в България нараства с 0,5% спрямо предходния месец и с 4% на годишна база. Спрямо миналия януари по-високи обороти са регистрирали и търговците, които предлагат на своите клиенти стоки чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 22%.

Оборотите при фармацевтичните и медицински стоки също се увеличават - с 12,1%. А при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 11,3%.

Намаление обаче е отчетено при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 9%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 4,1%.

През първия месец на годината спрямо декември оборотът в “Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” расте при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 2,4%, с компютърна и комуникационна техника - с 0,5%, и с разнообразни стоки - с 0,4%.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване