Thalloderma Shop
03/10/17 07:10
(http://www.klassa.bg/)

Убиецът на руския посланик в Анкара търсил и информация за посланика на САЩ

 Убиецът на посланика на Русия в Турция Андрей Карлов търсил в интернет и информация за посланика на САЩ Джон Бас, съобщава телевизионният канал „ХаберТюрк”, цитиран от БГНЕС.
По информация на медията, в компютъра на Мерт Алтънташ, който застреля руския дипломат на откриване на изложба, има следи, че той е проучвал американския посланик и Американския културен център в Анкара. Затова се предполага, че бившият полицай вероятно е бил набелязал и Бас като мишена.
По-рано в. „Сабах” съобщи, че в рамките на разследването на убийството следователите са поискали помощ от ФБР за възстановяване на електронните писма на Алтънташ и съобщенията му в Туитър и Фейсбук.
Андрей Карлов беше убит на 19 декември 2016, а нападателят му беше ликвидиран на местопрестъплениетол
Президентът на Руската федерация, Владимир Путин ще проведе на 10 март работна среща със своя турски колега Реджеп Тайип Ердоган. На нея двамата лидери ще обсъдят убийството на руския посланик в Анкара - Андрей Карлов. Тожва пък съобщава онлайн изданието „Лента.ру“, цитирано от Фокус..

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване