Thalloderma Shop
03/11/17 12:07
(http://www.klassa.bg/)

От началото на годината са върнати 472 незаконно пребиваващи у нас чужденци

 От началото на 2017 г. до 9 март са върнати общо 472 незаконно пребиваващи граждани на трети страни, показва справка на МВР. 113 чужденци са върнати принудително, 125 с принудителна мярка са напуснали доброволно страната със собствени средства, 179 чужденци са върнати със съдействието на дирекция „Миграция“ в изпълнение на програми за подпомогнато (асистирано) доброволно връщане, 47 граждани на трети страни са предадени на други държави членки на ЕС по Дъблинския регламент.
За последната седмица - от 2 март до 9 март, на изход на държавната граница са задържани 115 граждани на трети страни. В сравнение с предходната седмица, когато на изход на държавната граница са задържани 130 граждани на трети страни, се отчита намаление с 11,5 % на задържаните лица.
На вход и на изход на държавната граница и във вътрешността на страната за последната седмица са задържани общо 58 чужденци без регистрация. В сравнение с предишната седмица, когато са задържани 55 чужденци, се наблюдава намаление с 5%. От началото на годината до 9 март на вход, на изход на държавната граница без регистрация от органите на МВР и във вътрешността на страната са задържани общо 446 чужденци.
Трима души са задържани по чл. 280 и чл. 281 от НК за каналджийска дейност. Двама чужденци са получили бежански и хуманитарен статут. Общият брой на самоволно напуснали домовете на Държавната агенция за бежанци към Министерския съвет са 221, а 19 са изведените лица от страната.


segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване