Thalloderma Shop
03/14/17 05:35
(http://www.klassa.bg/)

Три държави в битката за новите ни изтрбители, МО отвори офертите

 Офертите за доставка на нов тип боен самолет за военната ни авиация бяха отворени днес в Министерството на отбраната, съобщиха от МО. Свои предложения изпратиха и трите държави, до които бяха отправени покани (т.нар. request for proposal) – Португалия за F-16 с логистичен пакет от САЩ, Швеция за Грипен и Италия за Юрофайтър. Срокът за получаване на оферти изтече днес на обяд и всички страни са го спазили. От утре работната група, ръководена от командира на ВВС ген. Цанко Стойков, ще започне обобщаване, анализиране и оценка. От МО не дадоха обаче повече подробности по самото съдържание на офертите.

Инвестиционният проект за придобиване на нов тип боен самолет беше утвърден от Министерския съвет на 1 април миналата година и предвижда на първия етап от реализацията да бъде сключен междуправителствен договор за придобиване на 8 броя самолети в периода 2018-2020 г. срещу 1,5 млрд. лв.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване