Thalloderma Shop
03/15/17 05:30
(http://www.klassa.bg/)

Reuters: Русия вероятно е разположила спецсили в Египет

 През последните дни Русия вероятно е разположила спецсили в западната част на Египет - на авиобаза, разположена в близост до границата с Либия, предава Reuters, като се позовава на източници от северноафриканската държава и САЩ. Стъпката, която Москва може би е предприела, засилва загрижеността на Вашингтон за засилващата се роля на Русия в Либия. 
Представители на дипломатическите кръгове предупреждават, че действията на Москва може би са част от подкрепата, която Русия демонстрира към либийския военен командир Халифа Хафтар. Източник от САЩ, пожелал анонимност, твърди, че Вашингтон е проследил движението на руски сили за специални операции и безпилотни летателни апарати в Сиди Барани, на около 100 км от границата на Египет и Либия.
Египетски източник от кръговете по сигурността разкри допълнителни детайли, съгласно които в страната е изпратен 22-членен екип, но отказа да коментира мисията им. 
Към момента няма официално изявление по темата от Министерството на отбраната в Москва. На свой ред Кайро отрича присъствието на руски контингент на територията на страната. „Няма чуждестранни войници от която и да е друга държава на египетска земя. Това е въпрос на суверенитет“, подчерта говорител на армията на северноафриканската страна. 

Превод и редакция: Тереза Герова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване