Thalloderma Shop
03/15/17 05:36
(http://www.klassa.bg/)

Алексей Навални подаде молба за провеждане на митинг в Москва

 Руският опозиционен политик Алексей Навални е подал молба за разрешение за провеждането на митинг в Москва на 26 март, съобщава вестник „Ведомости“. Копие от документа Навални публикува в блога си. 
Опозиционерът подчерта, че властите в страната не са реагирали на разследването на Фонда за борба с корупцията (ФБК) за недвижимото имущество на премиера Дмитрий Медведев, записано на благотворителен фонд. „Ще излезем и учтиво ще попитаме. Но този път на улицата, тъй като те си дават вид, че в интернет нищо не забелязват“, пише Навални в блога си.
Съгласно заявката целта на шествието в Москва е „проява в подкрепа на исканията за разследване на фактите за корупция на висши длъжностни лица в Русия“. 
Навални призова също за провеждане на митинги в цялата част на страната: „Много по-важна е вашата инициатива по места. Нека проведем такива митинги/събирания навсякъде. Ето образец на молбата, всичко е просто. Подайте я в кметството на своя град за 26 март. Имате време за това“.

Превод и редакция: Тереза Герова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване