Thalloderma Shop
03/16/17 06:19
(http://www.klassa.bg/)

Албум с картини на Джордж Буш е хит в САЩ

 

Струва 18 долара

Бившият президент на САЩ Джордж Буш младши, чийто мандат беше от 2001 до 2009 г., издаде албум със свои картини, който постави рекорд по продажби в САЩ, предаде ТАСС.

Илюстрованото издание със заглавие "Портрети на смелост: военачалникът отдава почит на американските ветерани" вече няколко седмици държи лидерството по продажби.

По-голямата част от картините са създадени по снимки на ветерани от армията на САЩ, с които 43-ият президент на страната се е срещнал в периода, когато е бил kd властта. Той рисува портрети на тези, с които лично се е запознал и се е постарал да предаде експресивно израженията на лицата им. За целта творецът е използвал ярки цветове и е обърнал специално внимание на очите и погледа на ветераните. Оригиналите на картините се съхраняват в президентската библиотека на Джордж Буш младши в Далас, щата Тексас.

Книгата струва 18 щатски долара и е излязла на пазара на 27 февруари - до днес тя остава лидер по продажби. В класацията на албумите тя заема първото място трета седмица, а в класацията на книгите - втора седмица.

Бившият президент на САЩ е известен като художник любител. Под четката му излизат портрети на няколко световни лидери, сред които канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Русия Владимир Путин. След като напусна Белия дом през 2009 г., Джордж Буш младши заживя в Тексас. Той се занимава със социална дейност, а през 2010 г. публикува мемоарите си "Важни решения". Бившият държавен глава не се увлича само от живописта, друга негова страст е риболовът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване