Thalloderma Shop
03/16/17 06:11
(http://www.klassa.bg/)

Караме ски с 20% по-евтино

 

Промоциите ще са за всички до Великден

Любителите на зимните спортове ще могат да карат ски и сноуборд 20% по-евтино в последните седмици от сезона. Това става след като цените на лифт картите паднаха от средата на месеца. Те важат за всички възрасти, а промоциите са до Великден.

В следващия месец целодневната карта на Боровец ще струва 46 лв, като преди намалението тя беше 58 лв. Поевтиняване има и за картите за студенти и ученици, а децата до 7 години ще продължават да плащат 1 лв., но трябва задължително да са с придружител. В момента отиваме към слабия сезон и това е един от начините да накараме хората да дойдат на ски, коментира за „Монитор“ Иван Обрейков, маркетинг директор на „Юлен“. И допълни, че сега е най-хубавото време за каране от целия сезон. По думите му в момента на пистите има сняг над 50 см, а когато има пресен сняг винаги се пускаме съобщение за опасност от лавини и не препоръчва излизането извън маркираните трасета.

Между 15 и 20 на сто повече са туристите в Банско тази година спрямо миналата, заяви още Обрейков. И уточни, че по данни на общината миналата година гостите в курорта са били между 500 и 600 хил. Той посочи, че има много чужденци, които идват да карат ски в Банско. Сред тях са туристи от Нова Зеландия, Австралия, Израел, Великобритания, Румъния, Сърбия, Македония. Скандинавските страни също много ни харесват, коментира още той. Нашата карта е може би една от най-евтините в Европа, а пистите ни не отстъпват по нищо на другите курорти, заяви още Обрейков. По думите му през уикендите има повече българи, но като цяло скиорите са по равно чужденци и нашенци. А Световната купа, която се проведе в курорта е една от причините за повече нашенци по пистите в Банско тази година.

Тарифите за лифт картите на Боровец също падат. От утре ще има намаление от близо 20%. Така дневна карата за възрастен ще стане 45 лв, а не както беше до сега 55 лв., намалението за деца е от 30 лв. на 25 лв., а младежите ще плащат 35 лв, вместо досегашните 40 лв. По-ниски са и стойностите за полудневните карти. Дали ще има намаление на тарифите и с колко на Витоша все още не се знае, обясниха от „Витоша ски“. И уточниха, че повече информация и яснота ще има към края на седмицата. А цените на картите в Пампорово към момента се запазват същите, показа справка на „Монитор“.

Още през януари експерти прогнозираха, че ски сезонът ще се удължи. Традиционно той приключва на 1 април, а по данни на концесионерите зоните за зимни спортове ще работят до Великден.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване