Thalloderma Shop
03/16/17 06:37
(http://www.klassa.bg/)

Марк Рюте печели изборите в Холандия, според прогнозите

 Дясноцентристката „Народна партия за свобода и демокрация“ (НПСД) на премиера Марк Рюте ще получи 31 места в парламента, с 10 по-малко от изборите през 2012 г., сочат предварителните проучвания на резултатите, публикувани след затварянето на избирателните секции в 21:00 ч. местно време, пише Politico. Крайнодясната „Партия на свободата“ на Герт Вилдерс се очаква да получи 19 места, колкото други две партии, с които дели второто място.
Избирателната активност е 81%, резултат, който е по-висок от този на изборите през 2012 г. - 74,6%.
Общо 28 партии се борят за гласовете на 12,9 млн. души. 150-те депутатски места се очаква да бъдат разпределени между 12-14 партии. Категоричен победител не се очертава и преговорите за формирането на следващото коалиционно правителство може да отнемат месеци. За първи път тази година две места може да спечели и първата в Холандия турско-мароканска партия. Холандците гласуваха с огромни хартиени бюлетини. Заради притеснения от хакерски атаки те се отказаха от компютрите дори при броенето на гласовете. Затова окончателните резултати ще бъдат обявени от Избирателната комисия една седмица след изборитe.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване