Thalloderma Shop
03/16/17 06:31
(http://www.klassa.bg/)

Прокуратурата иска 12 години затвор за Брендо

 Прокуратурата поиска максималното наказание от 12 години затвор за Евелин Банев-Брендо по делото за пране на пари. Соченият за кокаинов крал е изправен пред Софийския апелативен съд заедно с доведения си брат Симо Крайчев, бившата си съпруга Моника Добринова и балдъзата му Десислава Дишлиева.

Според обвинението четиримата са изпрали над 21 млн. лева спечелени от трафик на наркотици, главно кокаин от Латинска Америка за Европа.

От прокуратурата твърдят, че от 17 октомври 2002 година до края на май 2005 г. те са превеждали пари от различни сметки в чужбина към "Прайвът файнънс юниън" АД, като "знаели или предполагали", че средствата са придобити от наркотрафик. Дрогата била внасяна главно в Италия и Испания.

Първоначално през 2013 година Брендо бе осъден на 7 години и половина затвор, но след това втората инстанция от апелативните магистрати го оправдаха напълно заедно с останалите подсъдими. През май 2015 година обаче Върховният касационен съд отмени оправдателната присъда и върна делото на Софийския апелативен съд заради нарушения.

„Предвид тенденциозния характер на делото, толкова години се създаде една порочност от прокуратурата и определени политически кръгове. В този ред на мисли аз не бих казал, че съм виновен и моля съда да бъда оправдан“, заяви Брендо в последната си дума пред магистратите вчера. Адвокатката му Ина Лулчева бе категорична, че няма данни за пране на пари от наркотрафик. "Няма как да осъдиш някого за пари от наркотрафик, след като в България няма дело срещу Банев за такова престъпление", заяви Лулчева. Присъдата ще бъде произнесена в петък в 16 часа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване