Thalloderma Shop
03/17/17 08:38
(http://www.klassa.bg/)

Българин в Световния Икономически Форум

 Преди броени часове, най-влиятелната неправителствена организация на тази планета - Световния Икономически Форум публикува част от Доктрината за Бъдещето на Европа. Вижте целия текст тук

Доктрината веднага беше разпространена и споделена сред стотици хиляди глобални лидери и първите положителни коментари са вече факт. В нея се говори за нуждата от интелигентна специализация на страните от Централна и Източна Европа на ниво държава и коренна промяна на образователната система на държавите в съответствие със съответната специализация на страната. Доктрината напомня на познатия от миналото СИВ (съвет за икономическа взаимопомощ) но изграден върху напълно нови икономически правила и в синхрон с четвъртата Индустриална Революция. Това, смята автора ще даде нов тласък за региона и ново бъдеще на Европа.

Важното за България не само, че страната ни е спомената като добър пример, но и че авторът на тази доктрина е българинa Пламен Русев. Тук можете да видите повече информация за него и негова снимка! В четиридесет годишната история на Световния Икономически Форум за първи път българин е публикуван в глобалната и най-влиятелна мрежа в света.

Припомняме, че миналата година фондацията Webit за първи път представи България в неофицилната програма на WEF в Давос и стана първата в света организация, която финансира и представя не себе си а държавата си - България. Също миналата година за първи път в последните 10 години международния Forbes написа позитивна новина за България и публикува интервю с Пламен Русев (София - Дигитална Столица, след като годни наред на страниците на световната бизнес библия имаше само негативни новини за страната ни.

Д-р Пламен Русев е сериен технологичен предприемач, инвеститор и филантроп. Наред с това, той е председател на Webit.Foundaton и основател на световната Webit общност, наброяваща десетки хиляди дигитални и технологични експерти, учени, предприемачи и инвеститори от 4 континента. Пламен е носител на редица награди и отличия на правителства, бизнеса и асоциации. Пламен Русев е бакалавър Маркетинг и Мениджмънт, Магистър Математика, Информатика - Електронно образование и докторант Телемедицина.

на 25-26 април 2017, Webit.Fooudation отново събира световния елит в София на традиционния Webit.Festival Europe, който даде на София титлата Дигитална Столица. Бъдещето на здравеопазването, транспорта, дигиталната трансформация, кибер сигурност,финансите, маркетинга и рекламата, умните градове и лидерството са сред отделните събития под шапката на един от най-големите и влиятелни форуми на Европа, на който София е домакин. Другите Webit събития се провеждат в Истанбул, Дубай, Сингапур и Делхи.

край на съобщението


за повече информация и възможност за интервю с Пламен Русев: 
Петър Хаджиколев
petar@webitcongress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване