Thalloderma Shop
03/17/17 17:15
(http://www.klassa.bg/)

Ще казваме ли само YES SIR?

 Десет години след присъединяването ни към ЕС и 13 години след влизането в НАТО, България се превърна в икономически зависима от ЕС държава, без икономика и колонизирана от НАТО държава, без армия. А, на юг Турция полудя и не я интересува нито НАТО нито ЕС

Аз съм гражданин на България, член на ЕС, и начинът на управление от Европейската комисия, безумията идващи от Европарламента, Европейския съвет и реалното господство на слаби държавници от Берлин, никак не ми харесва. Не ми харесва, и че НАТО не се занимава със защита на българските и европейските интереси, а основно с англо-американските.
Едва ли има честен българин, на когото ситуацията да харесва, а имам усещането, че на подобно мнение са и все повече от 500-те милиона европейци. Brexit тръгва без защита на трите милиона европейски граждани, живеещи в Обединеното кралство. Идва и най-вероятно и краят на свободата на придвижване.
Европейският проект се насочва към ново състояние от типа „желязна завеса“. Ние от страните от бившия комунистически лагер, трябва да избираме между държави втора ръка или да приемаме решение от типа на Brexit! Това не ми харесва.
Ние станахме удобни като потребителски пазар, място за евтино производство, и донор на млади интелигентни хора, но иначе не сме особено желани, въпреки всичките претенции за равенство и за уважение на демократичните възможности. Особено неудобни са държавите с повечко цигани и пенсионери.

България бе принудена напълно да неглижира и дори блокира икономическите и политическите си отношения с държавите на ХХІ век- Русия, Индия, Китай, Иран.
Обаче сме богати на лидери, по-лоялни към Брюксел, Берлин и Вашингтон, отколкото на своите съграждани.
Абсолютно проваленият Оланд, еднозначно заяви, че „Европа на скоростите“ вече е проект за реализация, а не тема за дискусия. Според Оланд не може да се говори повече за унификацията на 27-те страни членки, а дошло времето да няма повече опозиция срещу „идеята за една Европа на различията, с различни скорости, с различни степени на прогрес“ – като че ли някога е имало друг вариант за бъдещето. Лондон одобри закона за Brexit – така, както е гласуван в Камарата на общините – без защита на трите милиона европейски граждани, живеещи в Обединеното кралство.
Оланд потвърди категорично, че редица европейски държави „няма никога да се присъединят към еврозоната“ и че повече не става въпрос за това да се чака „едно задълбочаване на икономическия и монетарен съюз.
Нашите „герои“ явно се пънат само предизборно. Реалността е за преговори с предопределен край, представяйки пред Жан-Клод Юнкер позицията си относно сценариите за бъдещето на ЕС и неговите 27 държави-членки.

Ще чуваме само YES SIR.

АвторЙордан Халачев 
ИзточникПРЕГЛЕД

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване