Thalloderma Shop
03/18/17 17:33
(http://www.klassa.bg/)

За осма поредна година Велико Търново бе домакин на фестивал на трабантите

 За тазгодишното издание в старата столица пристигнаха любители на немските ретро коли не само от цялата страна, но и от Румъния, Русия и Германия.Над 80 трабанта дефилираха по улиците на Велико Търново по време на традиционния фестивал, посветен на немските ретро автомобили. Спас Данев от София е горд собственик на седем трабанта. Безспорен любимец обаче му е преправеният на 4 по 4, който сам е тунинговал. С немското возило мъжът участва в офроуд състезания, а тази зима му закачил и гребло и така се включил в почистването на софийските улици.

Спас Данев :

„Когато купих трабанта беше едно загнило купе, под едно дърво стоящо минимум 5-10 години и е напълно изкърпен поправен и има много промени, за да се закачи върху джипа. Нещата се получиха добре и като външен вид и е функционален. Карал съм го във всякакви терени и междувременно му направихме и гребло за сняг! “

Голяма част от собствениците споделят, че да имаш трабант е не просто хоби, а голяма страст и начин на живот. Всички те пристигнаха в старата столица на ход от всички краища на България и разказаха, че няма човек по пътя, който виждайки возилото поне за малко да не се върне назад в миналото.


Веселин Павлов :

„То е първичен автомобил, няма никакви усилватели и контакта на шофьора с пътната обстановка е директен т.е. чувстваш всяко камъче. Непрекъснато ни мяткат, святкат, бибиткат!“

Съби Събев:

„Страстта ми към трабанта е още от детските ми години. Още нямах свидетелство за управление когато баща ми имаше трабант и аз го карах по поляните. И тогава се влюбих в тази машина и от 69 до сега вкъщи не е останало без трабанат!"


Атрактивните ретро автомобили дефилираха повече от час по улиците на Велико Търново, след което собствениците им демонстрираха и уменията си по майсторско шофиране.

 

tvplus.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване