Thalloderma Shop
03/19/17 18:19
(http://www.klassa.bg/)

Ракетите на Пхенян са заплаха и за Русия

 Ракетната програма на Северна Корея представлява заплаха за Русия, смята експерт. Ракетно-космическата програма на Северна Корея представлява заплаха за съседните държави, включително за Русия, смята ръководителят на Института за космическа политика Иван Моисеев, предава Интерфакс. „Северна Корея разполага с ракети, но те не са на особено високо ниво. Заради ниската надеждност изстрелването на такива ракети представлява заплаха, включително и за нас, тъй като не са редки случаите на непреднамерено отклонение от зададения курс, което може да доведе до попадане на такива ракети на наша територия“, отбеляза Моисеев. Освен това експертът изрази скептицизъм във връзка със заявленията на Пхенян за проведено в страната изпитание на нов ракетен двигател.
Световните агенции предадоха, че Северна Корея е изпитала нов ракетен двигател в присъствието на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Той е заявил, че успешният тест е "ново раждане" на севернокорейската ракетна индустрия. Двигателят ще помогне на Северна Корея да придобие способности от световна класа за изстрелване на сателити, посочва севернокорейската информационна агенция КЦТА, давайки индикация по този начин, че става дума вероятно за тест на нов тип двигател за ракети с голям обсег.
Северна Корея извърши пет ядрени опита и серия от ракетни тестове. Експерти смятат, че Пхенян работи по ракети, способни да носят ядрени бойни глави, които да могат да достигнат САЩ. Тестът на ракетния двигател става в момент, в който новият американски държавен секретар Рекс Тилърсън е на посещение в Пекин, след като бе в Япония и Южна Корея. В рамките на тази обиколка в Азия дипломат номер едно на САЩ подчерта, че Вашингтон няма повече да спазват политиката на "стратегическо търпение" спрямо Пхенян и каза, че американска военна операция е също "опция на масата".


segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване