Thalloderma Shop
03/20/17 06:32
(http://www.klassa.bg/)

„Безбог" грабна наградите на „София филм фест”

 Филмът на Ралица Петрова „Безбог“ спечели голямата награда „София - град на киното“, както и тази за най-добър български филм на 21-ия „София филм фест“. Копродукцията ни с Дания и Франция получи и премия от 7000 евро снощи на церемонията в зала 1 на НДК. На събитието бяха представени 170 филма от 55 държави на пет континента, от които 60 ленти бяха български.

Със статуетка и 6000 евро си тръгна екипът на „Дрехи“, обявен за най-добър късометражен филм. Сред другите отличници бяха „Слава“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов за най-добър балкански филм и „Буря“ на Татяна Хуезо за най-добър документален филм. Любовта на публиката заслужиха чуждестранната лента Sing Street и родната „Асансьор за пациенти“. Приза за режисура бе присъден на Нана Еквтимишвили и Симон Грос за труда им „Моето щастливо семейство“. Специалната награда на журито пък спечели полската продукция „Последното семейство“ на Ян Матушински, а сънародничката му Агнешка Холан си тръгна с „Наградата на София“ за изключителен принос в развитието на киноизкуството.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване