Thalloderma Shop
03/20/17 06:28
(http://www.klassa.bg/)

ООН призова Великобритания да спре строителството на нова АЕЦ

 Европейската икономическа комисия към ООН (UNECE) призова правителството на Великобритания да спре строителството на атомната централа в Хинкли пойнт, докато не стане готова оценката за въздействието върху околната среда, съобщава Bloomberg.

Държавната френска компания Electricite de France през септември миналата година получи разрешение от Лондон да построи два атомни реактора за 18 млрд. паунда (22,3 млрд. долара) на западното крайбрежие на Англия. За покрие разходите си по изграждането EDF вкараха за съдружник с 33,5% дял в проекта Китайската национална ядрена корпорация (CNNC).

Специалист по ядрени технологии и околна среда от университета в Оксфорд Питър Уин Кирби счита, счита, че договорът за изпълнение на проекта е възможно най-спорният и най-малко перспективен в сравнение с други атомни електростанции, изградени в последните десетилетия. Предполага се, че след пускането й през 2025 г. централата ще произвежда 7% от цялата електроенергия на Острова, уточнява експертът

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване