Thalloderma Shop
03/21/17 10:23
(http://radiomilena.com/)

Безплатни кардиологични прегледи в МЦ „Света София“

През месец април МЦ „Св. София“ стартира провеждането мащабна кампания за безплатни кардиологични прегледи. Програмата ще обхваща скрининг и профилактика на всички видове сърдечносъдови заболявания. Стартира през месец април и ще продължи до края на 2017г., като ще се провежда по график всеки четен месец. Финансирането на кампанията е осигурено изцяло от МЦ „Света София“.  Общо 2000 желаещи да преминат безплатен преглед при кардиолог, ще имат възможността да го направят, като за целта е необходимо единствено да запазят час на телефоните на медицинския център.

Целта на прегледитеще е да се определи сърдечният риск на всеки пациент. Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причината смърт и инвалидизация в световен мащаб, включително и в България (68% от всички смъртни случаи годишно),  което ги прави убиец номер едно в света.

Всяка година 17,2 мил. души в света умират от сърдечни заболявания и инфаркт. Почти 80 на сто от тези смъртни случаи могат да бъдат предотвратени при по-сериозен контрол на рисковите фактори – повишено кръвно налягане и кръвна захар, висок холестерол, тютюнопушене, употреба на алкохол, неправилно хранене и наднормено тегло, липса на физическа активност.

Профилактичните кардиологични прегледи са само началото на масирана кампания за превенция на здравето, която инициира МЦ Света София. Кампанията стартира под наслов „Съхрани сърцето си“, като предстоят провеждането на допълнителни консултации и със специалисти по съдова хирургия и инвазивна кардиология.

Всеки желаещ да се запише за безплатен кардиологичен преглед през месец април, може да го направи още сега на тел: 056/845081 и 84 50 83

Публикувана на 03/21/17 10:23 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/OLmarnoVDcE/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване