Thalloderma Shop
03/21/17 11:53
(http://www.clubz.bg/)

Прокуратурата реши да проверява регистрацията на партия "Воля" на Марешки

На 20.03.2017 г. в Софийска градска прокуратура (СГП) постъпи сигнал от Централната избирателна комисия (ЦИК) за извършване на проверка за спазване на разпоредбите на Закона за политическите партии от страна на кандидата за народен представил Веселин Марешки.

Това пише в официално съобщение на държавното обвинение.

Според отразеното в сигнала В. Марешки е вписан като председател на две политически партии - „Воля", регистрирана по ф.д. № 12351/2007 г. по описа на Софийски градски съд (СГС) и партия „Народно движение за свобода и демокрация", регистрирана по ф.д. № 13376/2004 г. по описа на Софийски градски съд.

Съгласно чл. 8 от Закона за политическите партии гражданин с избирателни права съгласно българското законодателство може да участва в учредителното събрание на политическа партия само ако не членува в друга партия.

Оттам напомнят, че това обстоятелство се удостоверява само с декларация.

"СГП е образувала преписка по постъпилите материали и е разпоредила проверка, в хода на която са изискани материалите по делата за регистрация на двете партии от СГС и удостоверение за актуално състояние на политическите партии", пишат още подчинените на Сотир Цацаров.

Това е втората "случка" само за последните дни, която се случва на варненския бизнесмен, аптекар и политик, идваща откъм четвъртия етаж на столичната Съдебна палата.

Само преди седмица ДАНС, ГДБОП, агенция "Митници" и НАП влязоха и затвориха русенската рафинерия "Полисан". Акцията под надзора на специализираната прокуратура, която проверява фирмата за данъчни престъпления, бе отразена нашироко от медии като Канал 3.

"Именно от тази рафинерия през последните няколко месеца е зареждал евтиното гориво, което продава и кандидатът за депутат и бизнесмен Веселин Марешки. Част от горивата, които са открити в цистерни на Марешки, са именно от въпросната "Полисан", написаха тогава медиите след прокурорската операция... За да няма неясноти.

Естествено, че съм председател на 2 партии - мога да бъда и на 3, и на 5. Има хора, които са ограбили България и сега те са... Аз мога да управлявам и 5 партии, мога и министър председател да стана, коментира Марешки пред бТВ.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване