Thalloderma Shop
03/22/17 19:17
(http://www.klassa.bg/)

Президентът: Изборите ще се проведат според гласуваните правила

 Държавният глава Румен Радев призова всички участници в предизборната кампания към отговорен тон и поведение.
До изборите остават броени дни. Отделни партии и политици се опитват да изострят дебата, с надеждата да си заработят по-висок изборен резултат, написа Радев във Фейсбук и призова в дните до края на кампанията за отговорно поведение.
„Напомням, че тези, които най-показно и гръмогласно настояват за радикални действия от страна на президента и служебното правителство, са автори на днешното изборно законодателство. България е правова държава и изборите ще се проведат според правилата, които самите те са изработили и гласували.
Призовавам българските граждани да упражнят свободно правото си на глас. Българските институции активно работят за пресичането на всякакви опити за изборни злоупотреби”, заявява Румен Радев. 
В последните дни няколко партии и коалиции настояват да бъде преосмислено откриването на 35 секции в Турция, както предвижда Изборния кодекс. Имаше и призиви да няма гласуване в Турция заради извънредното положение там.

Няма никакви опасения за провал на изборите. Това каза служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков във Велико Търново, предаде „Фокус". Той подчерта, че няма как изборите да бъдат опорочени и допълни, че са взети всички необходими мерки. „Аз вече обикалям няколко областни града, говоря с областни управители, с кметове, с председателите на съответните районни избирателни комисии, за да се убедя, и се убеждавам, че е създадена една много добра организация и към днешна дата няма никакви сериозни основания за някакъв провал на изборите“, заяви проф. Герджиков. Той подчерта, че във връзка с протестите по границата са мобилизирани съставът на МВР, специалните служби и цялата държава. „Прави се всичко възможно изборите да бъдат безпроблемни, без нарушения, които биха опорочили изборните резултати“, посочи министър-председателят. .

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване