Thalloderma Shop
03/24/17 07:07
(http://www.klassa.bg/)

20 роми се нахвърлиха на двама полицаи

 

Обитателите на ул. „Шумен” празнували раждане на бебе, което било чакано дълги години

20 роми от „Столипиново” се нахвърлиха да бият двама полицаи от Шесто районно управление в квартала, които им направили забележка заради надута до дупка музика. Екшънът в гетото станал в четвъртък по обяд на обръщалото на автобусите от градския транспорт до незаконните къщи на ул. „Шумен”. Само за минути гетото бе окупирано от 7-8 патрулки и два микробуса с жандармерия. Силното присъствие на униформени предотвратило по-голяма агресия и ескалиране на напрежението в квартала.

Сигналът за силната музика в периферията на най-голямата циганска махала на Пловдив бил получен на 112 в 11 часа и на мястото бил изпратен един автопатрул, гласи официалната версия на полицията в Пловдив.

 

Общински паяк вдига бмв-то на един от замесените в екшъна
Общински паяк вдига бмв-то на един от замесените в екшъна

 

Според ромите от квартала обаче полицаите сменяли гумите на колата си на съседна до дървеното кафене гумаджийница, когато чули надутата до дупка музика и отишли да проверят какво се случва. Ромите се били разпищолили да празнуват раждане на първо дете в семейството. Мъжете в семейството, начело с дядото, се събрали с комшии в дървена барака, играеща ролята на кафене до обръщалото на рейсовете. От 3 дни там били опънали маси да пият, да се веселят и пускали много силна музика, разказаха съседите им.

„Много години го чакаха това момче. Дълги години нямаха деца. Първо внуче му се роди на човека и дядото Ремзи събра роднини да се почерпят. Нищо лошо не са правили. Веселили са се”, ги оправдаваха комшиите им от махалата. Празнуващите се пробвали да дадат някой лев на полицаите да се почерпят, но вместо да вземат парите, ченгетата тръгнали да ги арестуват, разказват в махалата.

Другата версия на самите цигани пък била, че униформените първи посегнали на празнуващите. „Дошъл полицаят и започнал да удря по тонколоната. Затова станал скандалът”, казаха съседите на агресивното семейство.

 

В тази дървена барака, която играе ролята на кафене, са се веселили роднините
В тази дървена барака, която играе ролята на кафене, са се веселили роднините

 

Единият от полицаите бил ударен с юмрук в лицето и бил откаран в болница с леки травми. На мястото били струпани още 5-6 патрулки и коли на жандармерията, за да се успокои напрежението. Междувременно ченгетата повикали паяк, за да вдигне колата на един от празнуващите роми. „На бащата на бебето е колата, но защо я вдига паякът, не знаем”, заявиха агресивните обитатели на гетото.

Арестувани от ромите няма, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив. Дядото Ремзи, който ударил полицая в лицето, е избягал и се издирва, обясниха живеещи в квартала. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване