Thalloderma Shop
03/24/17 07:11
(http://www.klassa.bg/)

Борим заедно с Румъния ДДС измамите

 България и Румъния заедно ще се борят срещу ДДС измамите, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП) след срещата на двете данъчни администрации във Видин. Институциите са се договорили за съвместни мерки за противодействие срещу данъчните злоупотреби.

Като пряк ефект от дейността на фискалния контрол за последните 3 години НАП отчита над 2 млрд. лева ръст на данъчна основа при вътреобщностни придобивания, декларирана от фирми, осъществяващи внос на стоки с висок фискален риск.

Целта на тези проверки е да се контролират данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо, месни продукти и олио.

По време на срещата експертите са обсъдили допълнителни възможности за подобряване на обмена на информация, както и начините за по-ефективно използване на двустранното споразумение за сътрудничество. От румънска страна пък са били споделени добри практики за контрол на движението на стоки с висок фискален риск, декларирани като транзит за трети страни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване