Thalloderma Shop
03/24/17 07:26
(http://www.klassa.bg/)

За пробойните по българо-турската граница

 

Имаме „съюзници” в ЕС и НАТО, готови да ни превърнат в „санитарна зона“ на Европа, база където да се спират и заселват нахлуващите от юг нашественици

 

 

Затварянето на българо-турската граница за нерегламентирано преминаване не е управленска прищявка, пропагандно мероприятие, още по-малко някакво банално патриотарско хрумване, че и да не стане, няма кой знае какво значение. Осигуряването на неприкосновеността на българската земя е конституционно задължение на българското правителство, първостепенна и неотменна държавна повеля.

България е в тежка, прерастваща в катастрофа демографска криза. Но тази криза не е просто криза на българското общество – оценка, невярна и прикриваща истината. Единствено българите в днешна България застрашително намаляват, а с това отслабва и българската държава. При динамично нарастване на българските малцинствени общности, особено на ромското население, което все по-трудно се интегрира, на общностите, свързани с исляма и особено ромите мюсюлмани, сред които целенасочено отвън се утвърждават не просто социално демодирани, а ислямски фундаменталистки, в дълбока си същност антиевропейски модели на обществено организиране и социален живот — при тези условия, съхранението и утвърждаването на европейския облик на българското общество и държава, на неговата хомогенност и на българската национална култура като тяхна европейска характеристика, овладяването ѝ от българските ислямизирани общности става първостепенна държавна и обществена задача. И не случайно срещу този „национален“ облик на българската държава се сипе огън и жупел, както от ислямския свят, така и от „приятелски“ неолиберални позиции не само на „соросоидните“ неправителствени организации, но и от подвластни на неолибералния глобализъм държави. Нима нашите държавници не разбират, че мощни фактори от „Юг“ работят целенасочено българската земя да стане отново доминирана от исляма и че те методично обработват (с безотговорното наше примирение) българското ислямизирано население към това. Че и на „Запад“ има сили, уж наши цивилизационни събратя и съидейници, с които сме заедно в ЕС и НАТО, но които са готови да жертват България, да я превърнат в „санитарна зона“ на Европа, база където да се спират и заселват нахлуващите от юг нашественици, да не достигат до техните богати и уредни страни. Да не би за „черните очи“ на г-н Борисов или за „юнашката му снага“ да отпуснаха на България цели 160 млн. евро, не за охрана на границата, а за лагери за „бежанци“. Трябва ясно да се разбере, дори да я нямаше кризата в Ирак и Сирия, България е подложена на мощна, цивилизационно натоварена демографска преса от юг. Към 2025 година се очаква само арабите да надхвърлят 500 млн. – повече от цялото население на Европа – всички мюсюлмани търсят „жизнено пространство“. Към това трябва да добавим и все по-агресивно разгръщащата се неоосманска иредентистка политика на Турция, която със „стратегическа дълбочинност“ активизира влиянието си към „бившите османски територии“, както напоследък в Турция започнаха да наричат Балканите и преди всичко България.

Бежанската вълна“ от 2013 г. сложи началото на новия етап в миграционната ислямска инвазия.  За това най-много допринесе политиката на САЩ за създаване на „контролиран“ (а в същност изпуснат от контрол) хаос в съседния арабския свят, който да дестабилизира и Европа. Логично главен обект на тази мощна миграционна инвазия стана обезлюдяваща се Европа, а България е на най-предната линия сред застрашените от натиска ѝ страни. При това, трябва ясно да се разбере, новозаселилите Европа мигранти не идват да приемат и се обогатят от нейните културни модели и цивилизационни постижения, а възползвайки се от тях да ѝ наложат своите порядки. И ако за големите европейски народи тази заплаха е преодолима, за малка България с най-бързо намаляващо и застаряващо българско население и най-висок процент собствени ислямизирани и бързо нарастващи малцинствени общности, без ясна подкрепа от европейските ни събратя и риска да бъдем жертвани, опасността от мигрантско нашествие приема съдбоносни измерения.

Още в края на 2013 г. Консултативния съвет по национална сигурност при президента (тогава г-н Плевнелиев) единодушно от всички национални политически партии прие становището, че миграционната вълна от Турция е заплаха за националната сигурност и задължи тогавашното правителство на г-н Орешарски да предприеме екстрени мерки за затваряне на границата за нерегламентиран достъп. И само за 5 месеца през 2014 г. то изгради близо 30 километрова телена преграда върху най-уязвимия участък край граничната бразда. Там преминаването на границата (намалено 7 пъти) бе практически овладяно. Но служебното правителство на г-н Близнашки, заменило бламираното от ДПС правителство на Орешарски, от м. юли 2014 г. спря строителството ѝ.

През м. януари 2015 г. под влияние на обществения натиск второто правителство на г-н Борисов с МВР министър г-н Вучков обеща да поднови строителството на телената ограда. Бяха предприети практически мерки, но министърът подаде оставка и работата отново замря. Наместо конкретна работа започнаха „дебати“ – направеното от Орешарски не струвало, оградата трябва да бъде по-висока, по-вкопана, по-здрава – добре, но само до тук! Наместо преграждането на 100 км най-уязвими места от 257 километровата ни граница с Турция, както беше първоначалния замисъл, бе решено да се преградят само 80, заговори се и за 60 км.

Оказа се, че „българските граничари са малко, колите им недостатъчно и повечето от наличните са повредени, липсват битови условия и необходими крайграничните охранителни технически съоръжения. На това отгоре беше спрян и токът за тях, тъй като държавата бе задлъжняла с неплатени над милион лева за използваната до тогава ел. енергия. Валията на Одрин шумно изказа недоволството си, как може да се правят прегради между добри комшии.

През миналата 2016 г. вече започва по-активна реалната работа по изграждане на „временното възпрепятстващо съоръжение“. Предвидено бе, най-после, то да бъде изградено по цялата гранична полоса. Работата е прекратена през зимата, поради тежките метеорологични условия. Така тук 71.5 км. са все още незавършени…

Работи се бавно, но пък по-скъпо; докато правителството на Орешарски плати за 28 км 9.6 млн. лв., управителите на Б. Борисов харчат над 1 милион за километър „съоръжение“ – 4 пъти повече, като над това отгоре, по предложение на народния представител Симеонов, парламентът разреши изпълнителите на оградата да се наемат без конкурс. С други думи за две години и половина въпреки всички възможни облекчения, правителството на г-н Борисов не успя да затвори границата, но за сметка на това похарчи над 200 млн. лева за преграждането ѝ. Специалисти изчислиха, че за два пъти по-малко средства Турция само за година време е изградила 330 км. бетонна преграда край границата си с Ирак и Сирия, висока 4 м. и още 191 км. от бодлива тел с асфалтиран път край нея, като на отделни участъци бетонното препятствие е двуредово…

По данни на МВР, за последните две години и половина под управлението на г-н Б. Борисов, в България са заловени общо над 50 000 нелегално влезли чужденци (31 747 през 2015 г. и 18 800 – 2016 г.). Никой не знае колко са незаловените – сочи се, че 20 00025 000 души са нелегално „трафикирани“ към Западна Европа. За две години в България са влезли нелегално 7075 000 души!

Позицията, че видите ли, мигрантите влизат, но те не остават у нас – заминават на запад, следователно няма нищо страшно –, е израз на недопустимо политическо късогледство и на държавническа безотговорност.

Но българският народ вижда опасността от такава политика и, явно, този път няма да отстъпи. Хората разбират, че се застрашават най-дълбоките устои на българското общество, фундамента на българската държава, нейния конституционно защитен еднонационален облик, водещите позиции в нея на българската нация и на даващата облика ѝ българска национална култура. Това трябва да разберат и в ЕС!

 Главната вина е на самия Б. Борисов – министър-председателят, излъчен от ГЕРБ. Той лично избираше екипите си, той определяше политиката, той се примиряваше с грешките и безотговорността на подчинените си, той е който поради политическо късогледство, липса на каквато и да било стратегия за мястото и бъдещето на страната в ЕС, подвластен на чужди въздействия, допусна, наред с другите, и все по-задълбочаващата се и крайно опасна „бежанска“ криза, заплашваща устоите на държавата, поставила отново в стрес българското общество, в сложно крайно неблагоприятно положение точно когато ни предстои да поемем председателството на ЕС! Тези хора трябва да поемат винта си и не само политически, но и юридически, съобразно повелите на конституцията и законите на страната. Крайно време и и г-н главния прокурор да осъзнае това и изпълни своя дълг пред българската държава.

Доц. Игнат Минков

(със съкращения)

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване