Thalloderma Shop
03/24/17 07:04
(http://www.klassa.bg/)

Честваме 60 години в ЮНЕСКО с фотоизложба

 "Обичана и възхваляванa, понякога оплювана, но най-важната организация на ООН - това е ЮНЕСКО. 60 години важно присъствие на страната в организацията показва силата на България в областта на културата, образованието и науката". Това зави генералният директор на БТА Максим Минчев по време на откриването на фотоизложба, посветена на 60-годишнината от членството на България в Организацията за образование, наука и култура (ЮНЕСКО). Експозицията, включваща десетки фотоси на генералния директор на организацията Ирина Бокова, е изложена в Централното фоайе на СУ „Св. Климент Охридски” и ще бъде там до 25-и март. 150-те снимки, разположени върху 31 пана, са подбрани от архивите на БТА, която организират събитието с подкрепата на Министерството на външните работи. 

На изложбата присъства Симеон Сакскобургготски, министър-председател на България за периода 2001 - 2005 г., както и Мария Спасова, зам.-председател на Бюрото на Националната комисия за ЮНЕСКО, зам.-ректорът на СУ доц. д-р Георги Вълчев и Иво Хаджимишев, куратор на изложбата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване