Thalloderma Shop
03/25/17 08:52
(http://www.klassa.bg/)

360 лева за танц в златистата рокля на Красавицата

 

„Дисни” обнови каталога си с мърчандайз след появата на игралния филм за Бел и омагьосания принц

Да се завърти в романтичен валс с любимия човек, облечена в най-красивата рокля и по възможност в дворец, стана мечта на всяко подрастващо момиче, когато през 1991 г. по екраните се завъртя анимацията „Красавицата и звярът”. Класиката доказа кинематографичните си качества, когато Филмовата академия на САЩ й даде номинация за най-добър филм, като така я записа в историята на наградите „Оскар” като първата рисувана лента с възможност за златното отличие. „Красавицата и звярът” обаче остана и в сърцата на милионите деца, които преди 26 години проследиха любовта между омагьосания принц и начетената аутсайдерка Бел. Миналата седмица „Дисни” даде нов тласък на историята, като премиера в кината направи

 

игралният римейк на култовата анимация

 

В нея главните роли са поверени на Ема Уотсън и Дан Стивънс, а мюзикълът се превърна в истински хит в боксофиса – само за четири дни в киносалоните „Красавицата и звярът” генерира печалби в размер на почти 360 милиона долара. В България също отбеляза успех, като събра пред големия екран над 56 хиляди зрители само в премиерния уикенд.

 

 

Козът, на който залагат режисьорът Бил Кондон и „Дисни”, е носталгията. Те разчитат, че именно умилението ще върне в кината хората между 20 и 40 години, които от своя страна биха изгледали филма заедно със своите деца. На същата теза мегакомпанията базира и обновения си

 

каталог с мърчандайз продукти

 

Ако доскоро актуални бяха раници, пъзели и екшън фигурки, вдъхновени от анимацията, днес с особен интерес се търсят и други артикули, чийто живот е вдъхновен от игралния римейк. Че са в такт с настоящите тенденции, от „Дисни” доказват с аксесоари като протектор за айфон, имитиращ златисто покритие и с огледалце на гърба. Той се предлага в официалния сайт на компанията, а за купуването му ще трябва да преброите около 20 долара, или 36 лв., без да включваме доставката. Ако малкото ви момиченце иска да се преобрази като Бел в прословутата сцена с валса със звяра в двореца, това ще ощети семейния ви бюджет с приблизително 460 лв. От тях 360 са за блестящата жълта рокля, 45 – за пантофките, и 55 – за аксесоарите. Същите артикули за възрастни се намират доста по-трудно. С цел да изпълните детската си мечта ще трябва да заделите и вие около 300 лв. за прочутата рокля. В немалка част от сайтовете, предлагащи мърчандайз за „Красавицата и звярът”, ще намерите и по-евтини варианти на облеклото.

 

Средно 90 лева ще ви струва покупката

 

от halloweencostumes.com, вALIEXPRESS.com ще ви излезе 160 лв. Разбира се, качеството на по-евтините продукти ще ви накара да съжалявате, че вместо това не сте направили поръчката си при кварталната шивачка.

 

 

Самата рокля, с която Ема Уотсън танцува на големия екран, разбира се, е доста по-скъпа. Тя е дело на носителката на „Оскар” за художник на костюми Жаклин Дюран. „Всички тоалети в анимацията са култови, затова исках да отдам чест както на самия филм, така и на феновете. Всичко, което трябваше да направя, бе да ги претворя, като черпих вдъхновение от френската мода през 18-и век”, обясни наскоро пред сп. People тя. Въпросната жълта рокля дизайнерката облепва с камъни „Сваровски”, а любопитен факт е, че Уотсън отказала да носи корсет. „Искаше да се чувства свободна, да може да се движи”, добавя Дюран. Самата актриса разкри, че сцената в балната зала е била сред най-трудните

в мюзикъла, тъй като постоянно се стараела да не гледа в краката си. Причината – Дан Стивънс, който скача в кожата на звяра, носел обувки с метални върхове, а звездата от „Хари Потър” внимавала да не стане жертва на тежестта им.

Встрани от съпроводената с танцова стъпка сцена артикулите, посветени на „Красавицата и звярът”, продължават да се множат. Момиченцето си можете да изненадате с малка чантичка във формата на роза. За момчето ви пък подходяща би била раница, чийто дизайн е структуриран като главата на звяра. Джобно огледалце, специално украсен дневник, детски сервиз, начело с Г-жа Чайник, пазарска чанта и дори пижама са сред останалите предложения от мърчандайз каталога на мюзикъла. В него, разбира се, не са забравени и момичетата, които все още помнят мириса на лосиона срещу пъпки. Девойките могат да избират между копринени нощници и бански костюми с мотиви от „Красавицата и звярът”. За да хващате тен на плажа в подходящо облекло, вдъхновено от жълтата рокля на Бел, ще трябва да преброите около 142 лв.

 

 

Ако сте от хората, чиито хобита не включват затрупването с нужни и ненужни фигурки и аксесоари от филми, то все пак можете да внесете малко романтика поне докато изгледате мюзикъла в киносалона заедно с половинката си. Освен онлайн в някои от моловете също ще намерите букети от дехидратирани рози.

В зависимост от техния брой и начина им на аранжиране цената им варира между 35 и над 150 лв., като най-скъпи са цветята, поставени под стъклен похлупак. Жестът би послужил и като обещание за дълготрайна любов – дехидратираните рози ще красят дома ви за около две години.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване