Thalloderma Shop
03/26/17 20:08
(http://www.clubz.bg/)

Карадайъ: Дано ГЕРБ да са си взели поука от предишните мандати

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че се надява ГЕРБ да са си взели поука от двата си недовършени управленски мандата.

"Бихме искали да поздравим ГЕРБ и БСП за постигнатия резултат, но и всички български граждани, които участваха на тези избори. Поздравяваме и всички граждани, които искаха да участват на тези избори, но не успяха за съжаление. Бихме искали да поздравим и структурите на ДПС в цялата страна, които изнесоха една не много лека битка, но в крайна сметка резултатът е ясен. Благодарим на всички избиратели, които подкрепиха нас и гласуваха за ДПС. Искаме да ги уверим, че техният глас не е отишъл напразно", заяви Карадайъ.

Според него е рано да се коментират бъдещи управленски формули.

"От прогнозните данни от социологически агенции, явно ГЕРБ ще е първата политическа сила и ще получи мандат за съставяне на трети кабинет. Надяваме се ГЕРБ да са си взели поука от двата им недовършени мандата. Имаме три кабинета, които подадоха оставка и три пъти бяхме на предсрочни избори. Важно е в България да има стабилност и сигурност. За да има стабилност, сме задали формулата за стабилността в България, а тя е ценностно мнозинство на база на сходства на програми", обясни Карадайъ.

Той заяви, че ДПС винаги е защитавала и ще защитава независимостта на българската политическа система и участниците в нея.

"Нашата битка беше в една конкурентна среда с всички участници на тези избори. Да, има една особеност - обединените патриоти. Мисля, че точно поради тези техни действия Съветът на Европа ги нарича фашисти. ДОСТ не е тема само на ДПС. Последната една година и държавните институции си играеха на криеница, в някаква форма властта дори им помагаше", заяви Карадайъ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване