Thalloderma Shop
03/27/17 07:08
(http://www.klassa.bg/)

300 хил. повече туристи във Великобритания

 300 хил. повече туристи са посетили Острова през първия месец на годината. Това показват данни на Националния статистически офис (ONS). Според анализатори една от причините за увеличения брой посетители се дължи на поевтиняването на паунда, след като Великобритания реши, че иска да напусне Европейския съюз (ЕС).

Общо близо 2,9 млн. чуждестранни граждани са пътували до Острова през януари. Това представлява ръст с близо 11% спрямо същия месец година по-рано. По-голяма част от посетителите идват от европейските страни, като техният брой е 2,2 млн., около 240 хил. туристи са от Северна Америка, а към 460 хил. са посетителите от целия останал свят.

Освен това чужденците харчат повече и пребивават оттатък Ланша по-дълго време. Данните показват, че туристите са оставили близо 1,5 млрд. лири, като се отчита нарастване в оборота от 15% на годишна база. Средно един посетител е изхарчил около 540 лири за едно пътуване. Най-голяма полза от спада на стойността на пауна имат американците, тъй като разликата в тарифите е най-силно изразена спрямо щатския долар.

Броят на британските граждани пътували извън страната също се покачва през януари, показва още информацията на статистиката. В първия месец на годината общо 4,6 млн. албионци са пътували зад граница, което е увеличение от 9 на сто спрямо същия период на миналата година. Намаление обаче от 3% се отчита в парите, които изхарчват по време на пътуванията си. Така средният британски гражданин е изразходил около 561 лири при посещенията си зад граница.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване