Thalloderma Shop
03/28/17 07:10
(http://www.clubz.bg/)

Борислав Сарафов издигнат за член на ВСС от прокурорите

Борислав Сарафов (вляво). Снимка БГНЕС

Тринадесетият предложен от прокурорската гилдия за член на бъдещия Висш съдебен съвет (ВСС) от квотата на държавното обвинение е небезизвестният зам. главен прокурор Борислав Боби Сарафов.

Срокът за предложения изтече снощи.

"В последния ден от срока – 27.03.2017 г., е постъпило предложение от прокурори при Върховната касационна прокуратура, които издигат номинацията на Борислав Боби Сарафов – заместник на главния прокурор при ВКП, пише в съобщението на ВСС.

Предложителите се позовават на личните, професионалните и нравствените качества на кандидата. В мотивите е посочено, че г-н Сарафов е познат като почтен магистрат, който през последните 10 години ръководи и координира работата по дела с изключително висока фактическа и правна сложност и е работил по голяма част от най-знаковите дела, водени срещу фигури от организираната престъпност."

Сред предложителите са например говорителката на Сотир Цацаров и шеф на специализираното звено "Антикорупция" Румяна Арнаудова.

Освен в гореизредените успехи от прокуратурата Сарафов е действащо лице например и в някогашните "филмови прожекции", които обикновно завършваха със скандали, а не с ефективни присъди затвор (например появяването на числото 10 в тефтерчето на Златанов вместо Д. П.).

Освен това двама души вече завеждаха дело срещу него, че ги е унижавал, обиждал и влияел на досъседбни производства, казвайки кой е "убиецът".

Първо това беше полицайка от ГДБОП, която рязко размисли и оттегли иска си. Последен бе следователят от НСлС Страхил Каменички, който твърди, че за железопътния инцидент в Хитрино Сарафов директно е крещял на екипа, че машинистите са убийците.

Общото събрание на прокурорите ще се проведе в две последователни съботи - на 27.05.2017 г. и на 3.06.2017 г., като право на участие имат 1506 прокурори.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване