Thalloderma Shop
03/28/17 07:45
(http://www.klassa.bg/)

ПО-ДОБРЕ Е ДА СИ ПРИЯТЕЛ НА ПУТИН, ОТКОЛКОТО ДА СИ МУ ВРАГ

 Разговор на изданието с Нина Хрушчова, родена е през 1962 г., преподава политология в  New School в Ню-Йорк и е ст.н. сътрудник в World Policy Institute.

 

STANDARD: ЕС е дестабилизиран както никога. Едновременно с това виждаме Тръмп почти да моли Путин. За «регионална държава», както се изрази Обама, Русия понастоящем е твърде влиятелна?

 

Хрушчова:  Във външната си политика Обама често приемаше желаното за действително. Ако светът бе рационален, а и всички негови актьори също, то неговият подход би могъл да бъде оправдан. Но всичко се случи по друг начин. Оценката на Обама за Русия илюстрира неправилните сметки на президента на САЩ. Путин възприе това като оскърбление над честта си и показа на САЩ на какво е способен.

 

За разлика от Обама Тръмп се възхищава на Путин. Той охотно би подкрепил подобен стил ръководство. Между тези два полюса Европа се чувства не особено добре.

 

Тя трябва да следи внимателно да не я смачкат в този сандвич.

 

  • Възможно ли е Тръмп да е шантажиран от руските тайни служби?

  •  

Сигурна съм, че те имат много материал за него. Ако те са ударили електронната поща на демократите по време на предизборната борба, то значи те са имали достъп и до пощата на републиканците. До момента за руснаците е по-изгодно да държат тази информация в тайна. Ако се изясни, че е по-добре да я публикуват, то те ще направят това.

 

Могат да се забележат определени параметри в новата ситуация: Русия не е възхитена от избирането на Тръмп. До момента има малко контакти между Вашингтон и Москва, няма и планове за среща.

 

Руснаците биха могли да променят посоката и да кажат: това е отново един американски идиот, който първоначално обещава всичко, а след това не изпълнява обещанията си.

 

Напълно е възможно Русия да се присъедини към световната общност по отношение критиката към Тръмп. Колкото по-слаб е Тръмп, толкова по-силна ще е Москва.

 

  • Каква е дългосрочната перспектива на Путин?
  •  

Той трябва да остане на власт поне до 2024 г. Ако излезе от играта, нещата за него ще свършат зле. Системата е ужасна, той е в опасност.

 

Освен това, идеята за Велика Русия действително е много важна за него.

 

  • Как трябва да се отнася към това Европа?
  •  
  •  
  • Обама унизи страна с 11 часови пояси и ядрен арсенал. Европа прие оценката му. Жалко. Защото тя имаше великолепната възможност да се превърне в посредник в американо-руските отношения.
  • Ангела Меркел се опита да направи това, но САЩ много бързо пресякоха напъна й. Вероятно Украйна е важен фактор за Европа, но все пак не трябваше да се стига до това, че Путин да чувства, че е обкръжен и да трябва да се бори срещу Запада, вместо просто да говори с него.
  •  
  • По-добре е да си приятел с Путин, отколкото да си му враг!
    Всъщност, това се отнася въобще за Русия.
  • News Front
Президент России Владимир Путин перед началом заседания Российского организационного комитета «Победа» в Кремле

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване