Thalloderma Shop
03/29/17 11:31
(http://www.klassa.bg/)

Изтече от вътрешни в ГЕРБ: Ето кои са първите сигурни министри!

 Новите стари министрите са: Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Ивайло Московски, Екатерина Захариева и Ивелина Василева за околната среда и водите.

Горанов, освен финансов министър, можел да стане и вицепремиер - това обмислял Бойко Борисов според източниците на "Стандарт".

Гласят Каракачанов за силов вицепремиер, пише още вестникът, според който Стефан Янев можел да остане на поста си от служебния кабинет - министър на отбраната.

Официалните разговори за коалиция щели да започнат в началото на другата седмица, тъй като лидерът на ГЕРБ и седем души от екипа му заминаха на конгрес на Европейската народна партия в Малта.

В тяхно отсъствие обаче неофициалните разговори текат с пълна сила.

Защо стискат палци за Цецка Цачева

Бившият регионален министър Лиляна Павлова се връща на мястото си, като взема и своя предишен екип. Такава е и ситуацията за Ивайло Московски, който поема отново транспорта.

В ГЕРБ вече стискат палци новото правителство да се подреди бързо, за да може Московски като депутат от Плевен да освободи място в парламента на Цецка Цачева.

Според резултатите от вота до момента бившата парламентарна председателка остава извън Народното събрание поради преференции, които пренаредиха листата.

Две възможности пред Дончев

Два варианта за бившия вицепремиер Томислав Дончев обмислял Борисов.

Единият е той да се върне отново като зам.-министър-председател, който отговаря за европейските средства. Този път обаче го натоварват и с българското ротационно председателство на Съвета на ЕС (януари - юни 2018 г.)

Втората възможност била освен тези ресори Дончев да поеме и Министерството на икономиката.

Лидерът на ГЕРБ обаче е решил да се допита до бизнеса у нас за името на новия икономически министър. Той ще поиска от работодателите да му предложат кандидатура.

Борисов държи Екатерина Захариева да продължи работата си в правосъдното министерство, твърдят още източниците на "Стандарт".

Обаче те допълват, че Патриотите са заявили претенции към този ресор, ако не получат някои от четирите на които най-вече държат: икономика, енергетика, отбрана и култура.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване