Thalloderma Shop
03/29/17 19:21
(http://www.clubz.bg/)

Каракачанов: Трудно може да има мнозинство ГЕРБ, БСП и ОП

"Обединените патриоти" ще искат министри в бъдещ кабинет.Това каза пред БНТ лидерът на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов.

Той е съгласен с тезата на Валери Симеонов, че широка коалиция между ГЕРБ, БСП и "Обединените патриоти" би била една успешна формула за управление на страната.

Каракачанов обаче е скептичен, че това може да стане. Широка коалиция е малко вероятна.

"Ясно е, че към момента трудно може да се постигне едно мнозинство в парламента или едно правителство между ГЕРБ, БСП и ОП - не са узрели просто някои от партиите в България за търсене на подобно мнозинство и подобно правителство", каза той.

"Ако ние постигнем съгласие и се стигне до една обща програма за управление - да, смятам, че е разумно и необходимо ние да имаме своите министри. А в кои сфери? - Не искам да предпоставям нещата, защото ако отсега изброя нещо, може да се изтълкува едва ли не като някаква претенция. Някакви извънредни претенции нямаме. Ние имаме претенции към това да бъдат решавани конкретни въпроси", подчерта лидерът на ВМРО.

Кой ще е новият председател на НС - по тази тема разговори не са водени - така Красимир Каракачанов отговори на появилите се информации, че той ще оглави 44-то Народно събрание.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване