Thalloderma Shop
03/29/17 06:54
(http://www.clubz.bg/)

Пати Смит купи къщата на Рембо

Пати Смит е известна със словата си – в книгите и музиката. Предвид това едва ли е изненада последната покупка на 70-годишната певица и писателка. Реконструираната къща на френския поет Артюр Рембо вече е нейно притежание, разказва „Аркитекчъръл дайджест“.

Жилището, което се намира в малкото градче Рош, близо до границата с Белгия, е реставрирана версия на дома от детството на Рембо. Тук той, когато е само на 19 години, пише може би най-известната си работа – „Един сезон в ада“. Поемата, близо 100 страници, се откъсва от приетата тогава поезия и отваря нов път към сюрреализма.

Реконструкцията на дома на Рембо бе извършена в последните години, след като в рамките на няколко десетилетия къщата – превърнала се в място за поклонение на почитателите на поета – започна да се руши.

По време на скорошно пътуване до Париж Пати Смит, извън светлината на прожекторите, е подписала документите за покупката на сградата. Засега не е ясна дадената сума.

дадената сума.

Артюр Рембо (в средата) в картина от 1872 г. на Анри Фантен-Латур

За Смит, която в края на миналата година изпя песен на Боб Дилън на церемонията по връчването на Нобеловите награди, покупката е едновременно сбъдната мечта и граждански дълг да се поддържа дом, който е толкова преплетен с поезията. Певицата признава, че обожава Рембо от млада. В интервю за списание „Бомб“ от 1996-а Смит заяви:

„Посветих толкова много от момичешките си въжделения на Рембо. Той ми беше нещо като гадже“.

"Площад Славейков"

Публикувана на 03/29/17 06:54 http://www.clubz.bg/52184-pati_smit_kupi_kyshtata_na_rembo

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване