Thalloderma Shop
03/29/17 06:33
(http://www.klassa.bg/)

Сметката е за нас

 Чудесата нямат свършване в милата ни Татковина. Вчера председателят на уж най-независимия регулатор КЕВР обяви, че ведомството му почти нищо не регулирало. Едва някакви си 2%, и то само в надценката за обществената доставка на газ. С което като съвременен Пилат опита да "измие" от себе си вината и да отдалечи гнева на потребителите за онова, което ни чака до дни - скок в цените на парното, топлата вода, електроенергията и в добавката "задължение към обществото". Ако беше така, както твърди председателят на КЕВР, чудно как цялата 2015 г. "Булгаргаз" продава синьото гориво на вътрешния пазар на загуба? Кой го принуди? Да не би сам? А защо през 2016 г. въпреки, че реализира печалба, се наложи БЕХ да го дофинансира? 
Законът на енергетиката задължава КЕВР да осигурява равнопоставеност и баланс на интересите. Уж независимият ни регулатор обаче гледа повече да осигурява властта. Довчера й трябваха ниски цени. КЕВР ги осигури. Изборите приключиха, вече може да осигури и интересите на енергийните дружества. Гражданите кучета ги яли. За нас остава да плащаме сметката. За регулирането. За енергията. За по-скъпите стоки и услуги. За всичко. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване