Thalloderma Shop
03/30/17 14:42
(http://www.klassa.bg/)

Отхвърлиха референдума „За зелен Младост“

 Комисиите в СОС отхвърлиха искането за провеждане на референдум срещу презастрояването в „Младост”. Този, за който се подписаха хиляди жители на квартала. Предстои същинското разглеждане от Общинския съвет, на което общинари, мотивирани от архитекти и инвеститори, се очаква отново да откажат да чуят мнението на жителите на „Младост” и да не допуснат провеждането на народно допитване.

Затова ви призоваваме:
Понеделник (3 април) от 18:30 часа да се съберем пред сградата на общината в район „Младост” и да заявим ясно гражданската си позиция.

Четвъртък (6 април) от 09:00 часа да се съберем пред сградата на Столична община (ул „Московска“ №33, когато СОС ще вземе окончателно решение за провеждането на референдума.

Ако и Вие искате гласът ни да бъде чут, кажете на съседи, кажете на приятели, независимо от кой квартал и ги поканете да ни подкрепят. Този митинг е за нас и нашите деца. Моментът е сега, после ще бъде късно.

430 000 кв. м нови застроявания в „Младост”

Гл. арх. на София Здравко Здравков и СОС ги пускат като бламират референдума

430 000 кв. м. нереализирани до момента застроявания го чака столичният квартал „Младост”. Това призна гл. арх. на София Здравко Здравков, който присъства на съвместно заседание на комисиите по екология и устройство на територията към СОС. На него комисиите отхвърлиха искането за провеждане на местен референдум в „Младост”, който да спре застрояването в зелени площи и детски площадки в квартала.

Мнозинството членове на комисиите заеха позиция, че референдумът е незаконосъобразен, а гражданите нямат знанията на експерти, за да взимат важни решения, като искане за промени в устройствените планове, с които да се спрат част от бъдещи застроявания.

Беше представено становище на кмета Йорданка Фандъкова, според което площта на парковете и имотите за озеленяване в „Младост” са общо 933 хил кв .м. От тях за провеждане на отчуждителни мероприятия са предвидени 117 хил кв. м. До момента те не са реализирани.
Простите сметки показват, че при 115 хил жители на „Младост” в момента, на човек се падат по около 7кв. м. озеленяване. Бъдещите строежи с площ 430 000 кв м. ще увеличат населението на квартала с поне 1/3, така че на човек ще се падат по около 5 квадрата зелена площ.
Или на жител на „Младост” се пада зелена площ, колкото едно гробно място.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване