Thalloderma Shop
03/31/17 05:42
(http://www.klassa.bg/)

Samsung Galaxy S8 и S8 + променят дизайна на телефона

 След месеци изпълнени със слухове и очакване, Samsung вчера представи в Ню Йорк Galaxy S8 и Galaxy S8 +.

LG, сега Samsung и вероятно по-късно тази година Apple, ще пуснат телефони без панел около дисплеи, което ще промени силно познатия до сега дизайн на всички смартфони произведени 2007-2016.

Големия дисплей е особено подходящ за широкоекранно съдържание, независимо дали видео или игри, навигационните бутони изчезват и телефона позволява съдържанието да бъде разтегната отвъд стандартния формат 16:9, като изпълни цялото 18.5:9 съотношение на така наречения „Infinity Display”.

За първи път, компанията пуска голяма и малка версия на един телефон, като и двата са с огромни екрани. Стандартния Galaxy S8 има 5.8 инчов дисплей, а S8 + 6.2 инчов. Тези диагонали за измерване са малко подвеждащи, защото в сравнение с 16:9 телефоните, тъй като тези са по-продълговати и разстоянието от ъгъл до ъгъл е повече от колкото действителната площ. И двамата изглеждат като фаблети с големите си екрани.

Промените в дизайна на тези телефони скоро няма да се новост, но какво ще последва, екран с размерите на телефона? Това ще предостави по-големи екрани за  съдържанията, без да се увеличава размера на телефона.

Един от функциите в злополучния Note 7 бе неговия ирис скенер, с които потребителя може да влезе във своя телефон. Това е уж по-сигурно от отключването с пръстов отпечатък, но и отнемаше много време, тъй като трябваше телефона да се държи под определен ъгъл, за да сканира очите.

При Galaxy S8 и S8 +, сканирането ириса е по-бърз и по-лесен процес. Разбира се, все още телефона трябва да се държи изправен пред очите, но ги разпознава почти веднага. А за още по-бърз биометричен достъп има и лицево разпознаване, което работи също толкова бързо, колкото сензор за пръстови отпечатъци.

Но S8 и S8 + имат и сензор за пръстови отпечатъци, който е с малко странно разположение, в вдясно, отзад на телефона.

Телефоните запазват вече обичайния за Samsung стъклен гръб с алуминиева рамка. И двата екрана са скосени и от двете страни, като при  Galaxy Edge.

Разбира се красивия дизайн само допълнително подчертава голямата ирония в днешната смартфон индустрия. Дизайнът, който прави телефонирте по-привлекателни предопределя съдбата ми да прекарат живота си скрити евтини гумени калъфчета. Samsung не е използвал здравото Gorilla Glass 5, но дори и да бяха направени от най-здравото стъкло, не си струва риска преждевременно падане да развали перфектния им външен вид.

S8 бележи пристигането на Bixby, виртуалния асистент на Samsung, за който има отделен бутон от лявата страна на устройството.
Наличието на Bixby може да бъде донякъде объркващо, тъй като ще бъде заедно с Google Assistant в едно и също устройство.

Samsung Galaxy S8 и S8 + със сигурност ще изкушат много клиенти на мобилните оператори и магазините за електроника.  Удивителната скорост на изпълнение от демонстрацията, ако се запази при редовна употреба, потребителите ще може да се насладят на най-бързото и гладко изпълнение за мобилно устройство, до сега.Видео

 

Продажбите на Galaxy S8 и S8 + започват от 21 Април.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване