Thalloderma Shop
03/31/17 04:07
(http://www.clubz.bg/)

Ген. Флин ще се разприказва срещу имунитет

Изгоненият от екипа на Доналд Тръмп бивш съветник на американския президент по националната сигурност ген. Майкъл Флин е заявил, че е готов да бъде разпитан във връзка с продължаващото разследване за възможни връзки между екипа на президента и Русия, но срещу имунитет, предаде Би Би Си.

От вчера Комисията по разузнаването на Сената изслушва шефовете на ФБР и Агенцията по националната сигурност за събраните данни около възможни контакти на приближени до американския президент с Кремъл. Както е известно Майкъл Флин беше освободен от длъжност след като излъга, че е водил разговори по време на предизборната ампания с русия посланик в САЩ.

Сега генералът информирал Комисиите по разузнаване на двете камари в Конгреса, както и Федералното бюро за разследване (ФБР), че ще сътрудничи на разследването. Неговият адвокат Робърт Келнър разпространи писмено изявление, в което се казва, че Майкъл Флин „със сигурност има какво да разкаже и много иска да го направи, стига обстоятелствата да позволяват“.

„Никой разумен човек, ползващ се от съветите на адвокат, не би се съгласил да бъде разпитван в тази толкова политизиране обстановка на лов на вещици, без да получи солидни гаранции за справедлив процес“, уточнява защитникът.

На слушанията в четвъртък стана ясно, че е имало пропаганда от руска страна по време на президентските избори миналата година, според един от разпитваните. Той твърди още, че са били извършвани хакерски атаки. Според неназовани източници от разследването имало предположения, че поне 1000 сайта в Русия са бълвали фаливи и пропагандни информации по време на кампанията през 2016 година.

Вестник „Уолстрийт джърнал“ обяви, че Майкъл Флин е дал съгласие да бъде разпитан в замяна на обещание за съдебен имунитет. Неговият адвокат бил отправил такова предложение към компетентните власти, но все още нямало отговор.

Вчера руският президент Владимир Путин за пореден път опроверга всякакво участие на Русия в изборния процес на САЩ. Той нарече твърденията за подобно нещо глупави, безпочвени и безотговорни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване