Thalloderma Shop
03/31/17 08:34
(http://www.clubz.bg/)

Започнаха. Патриотите при ГЕРБ на първа среща за правителство

Лидерите на "Обединените патриоти" Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров и бившият премиер Бойко Борисов проведоха разговор за бъдещото управление. Националистит бяха засечени в близост до централата на ГЕРБ.

Срещата продължи около два часа. На излизане Симеонов, Каракачанов и Сидеров бяха сдържани и лаконични и не разкриха в конкретика дали са обсъждали разпределение на министерства и постове.
 

"Поздравихме ГЕРБ за изборните резултати", коментира Каракачанов.

Той съобщи, че преговорите продължават и другата седмица.

"Компромиси трябва да има от всички страни", добави Сидеров.

Симеонов запази мълчание пред медиите. И тримата отбегнаха отговор на въпроса дали с Бойко Борисов са обсъждали варианта, предложен преди няколко дни от патриотите за широка коалиция с участието на БСП. 

Още в началото на седмицата се създаде очакване, че среща ще има днес, тъй като веднатга след изборите Борисов и по-голямата част от ръководството на партията му заминаха за конгреса на ЕНП в Малта. Според източници на Клуб Z кратък разговор трябва да е имало и във вторник, но от партиите нито потвърждават, нито отричат официално информацията.

През последните дни е имало совалки на нелидерско ниво и разменени съобщения на лидерско.

Европейската десница е дала кардбланш на Борисов за съставяне на кабинет с "Обединените патриоти", твърдят запознати с разговорите в Малта. Всъщност и последните дни преди самия вот от ЕНП бяха изразили позиция пред лидера на ГЕРБ, че ако има "неприемлив" партньор, това би била партията на Лютви Местан ДОСТ. Посланието е било отправено от Манфред Вебер, който бе у нас за заключителната фаза на кампанията. Тук бе и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес.

За формално съставяне на правителство още е рано да се говори, тъй като първо трябва да бъде конституиран новият 44-и парламент. Очаква се президентът Румен Радев да направи това веднага след Великден, който е на 16 април. По закон това би било преди крайният едномесечен срок. Няма срок по закон, в който държавният глава трябва да връчи мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила и излъчения от нея кандидат за премиер. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване