Thalloderma Shop
03/31/17 07:19
(http://www.clubz.bg/)

Захарова за изборите в България: Руските хакери бяха в почивка (ВИДЕО)

СВЯТ захарова калинка 1cr

Редовен брифинг на говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова. Афганистан, Украйна, Сирия, НАТО, САЩ... Темите вървят една след друга. Към края на пресконференцията работещият в Русия журналист от български произход Борис Анзов задава въпрос:

"Наскоро Русия бе обвинена в това, че руските хакери са повлияли на изборите в САЩ. А изпуснахте изборите в България. Това заради братската дружба ли е?"

Без да се замисля, Мария Захарова отговаря:

"Струва ми се, че в този ден руските хакери просто бяха в почивка. Всъщност, тази тема вече стана смешна. Темата стана удобна за тези, които постоянно оправдават някакви собствени поражения и неудачи. Интересно е, че там, където резултатите съвпадат с интерес на мейнстрийма, руските хакери не са участвали, а там, където мейнстриймът се сблъсква с неочаквани резултати, то там са се намесили руските хакери. Това е някаква много странна логика."

Темата за руските хакери и намесата им в политиката на други държави е актуална от няколко години. На изборите за местна власт в България през 2015 година бе осъществена атака срещу сайтовете на ЦИК, МВР и други държавни институции. По-късно тогавашният президент Росен Плевнелиев каза, че по данни на ДАНС атаките са свързани с Русия.

В САЩ също намесата на руските хакери бе основна тема в предизборната кампания, след като електронната кореспонденция на щаба на Хилъри Клинтън бе придобита и разпространена по незаконен начин.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване