Thalloderma Shop
03/31/17 05:33
(http://www.klassa.bg/)

Парите от концесии с 23% повече

 23% ръст на събираемостта на приходите от концесии през първите три месеца на тази година спрямо същия период на 2016 г., отчитат от Министерството на енергетиката.

Планираните приходи от концесии, утвърдени със Закона за държавния бюджет, както през 2016 г., така и през 2017 г. са в размер на 34 млн. лв.

Данните сочат, че до края на март тази година са събрани над 27,7 млн. лв. – или 81,43% от планираното, за разлика от първото тримесечие на 2016 г., когато сумата е възлизала на близо 20 млн. лв. – 58,4% от планираното.

По разпореждане на служебния министър на енергетиката Николай Павлов в министерството бе направен анализ на изпълнението на всички концесионни договори. Предприети са действия за събиране на забавени през годините концесионни такси, лихви и неустойки по договорите. Така през първите три месеца на 2017 г. са събрани над 1,103 млрд. лв. лихви и неустойки. Близо 8 млн. лв. пък са просрочените през годините вземания от концесионни плащания, които са били събрани до края на февруари.

От министерството казват още, че до момента са обезпечени всички вземания по концесии за добив на твърди горива. Предприети са и действия за събиране на дължимите суми за нефт и природен газ, както и за метални полезни изкопаеми. До края на месеца предстои да бъдат връчени покани за доброволно изпълнение на останалите концесионери, които добиват строителни, скалнооблицовъчни и инертни материали.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване