Thalloderma Shop
03/31/17 06:16
(http://www.clubz.bg/)

Путин обвинен в "допингирана пропаганда" срещу САЩ (ВИДЕО)

Руският президент Владимир Путин бе обвинен в "допингирана пропаганда" по време на изборите в САЩ, предаде Юронюз.

Обвиненията отправи американският сенатор демократ Марк Уорнър от Комисията по разузнаването. Тя изслушва шефовете на ФБР и Агенцията по националната сигурност за събраните данни около възможни контакти на приближени до американския президент с Кремъл. Готовност да бъде разпитан изрази Майкъл Флин - доскорошният съветник на президента Доналд Тръмп по националната сигурност.

"Путин е наредил кампания, изградена с цел подкопаване на нашите избори", заяви Марк Уорнър.

Напълно съгласен с него е Клинтън Уотс - старши асистент по програмата за национална сигурност на Института за изследване на външната политика

"Кремъл може да срива демокрациите отвътре с два ключови елемента - разпада на ЕС и разединяването на НАТО", каза той.

Сенатори заявиха, че руски хакери може да са повлияли на миналогодишното гласуване във Великобритания за излизане от ЕС, и предупредиха, че може да има отново намеса на предстоящите избори във Франция и Германия.

Докато бяха отправяни тези обвинения, самият Путин се подигра с нападките срещу него. Той бе на арктически форум в Архангелск, където бе запитан дали ще бъдат намерени доказателства за руска намеса. В отговор президентът каза:

"Рейгън, когато обсъждаше данъците, каза: "Четете по устните: No!"

В действителност обаче тези думи са казани от Джордж Буш-старши, управлявал след Рейгън, отбелязва Юронюз.

Сред многобройните обвинения срещу Кемъл са тези за наемането на голяма мрежа от тролове и използване на устройства за хакване и заразяване на компютри, известни като "ботове", с цел разпространяване на фалшиви новини и дезинформация. Всичко това е било насочено към щати като Уисконсин и Мичиган, подкрепящи Демократическата партия. Там Доналд Тръмп с мъка спечели срещу Хилъри Клинтън.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване